Verhuurcentrum Breskens

Oud Sint-Jan, Brugge - BODY WORLDS

In de omgeving: 32km

Nieuwe BODY WORLDS tentoonstelling in BRUGGE:
een unieke collectie plastinaten die de wonderen van het menselijk lichaam eert

Niet-te-missen expo bij Site Oud Sint-Jan in Brugge
BODY WORLDS is van 3 mei 2024 t.e.m. 9 maart 2025 dagelijks te zien in de 19 de-eeuwse zalen van het voormalige stadsziekenhuis op site Oud Sint-Jan. Deze nieuwe tentoonstelling van BODY WORLDS toont een unieke collectie geplastineerde, echte menselijke lichamen. De expo wil een breed publiek informeren over de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Van de functies en ontwikkeling van het lichaam tot de invloed van ziektes en bepaalde levensstijlen. Tegelijkertijd belicht BODY WORLDS ook de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam.

Al meer dan 55 miljoen bezoekers in 160 steden
BODY WORLDS maakt deel uit van de collectie BODY WORLDS tentoonstellingen, de populairste rondreizende tentoonstellingen ter wereld. Wereldwijd hebben de baanbrekende anatomische tentoonstellingen meer dan 55 miljoen bezoekers in 160 steden gefascineerd. Ze worden erkend als een geweldige kans om anatomie en gezondheid te begrijpen en meer waardering te krijgen voor wat het betekent om mens te zijn.

Bezoekers kunnen een uitgebreide collectie menselijke lichamen bewonderen die bewaard zijn gebleven door plastinatie, een baanbrekend conservatieproces uitgevonden door wetenschapper en anatoom dr. Gunther von Hagens. De tentoonstelling werd samengesteld door dr. Angelina Whalley, medebedenker en conceptueel ontwerper van BODY WORLDS. Het zal bezoekers van alle leeftijden - ook iedereen die de tentoonstelling al eerder heeft gezien - een nieuwe en fascinerende kijk op het menselijk lichaam bieden die je in geen enkel biologieboek vindt.

Hoogtepunten van BODY WORLDS:

  • Een gevarieerde collectie plastinaten, waaronder volledige lichamen, afzonderlijke organen, orgaanconfiguraties, transparante doorsnedes, bloedvatconfiguraties en verschillende groeistadia.
  • Educatieve displays zullen leerlingen van alle leeftijden kunnen boeien.
  • Plastinaten van volledige lichamen in natuurlijke houdingen, zoals sporten en de liefde bedrijven, om bezoekers te laten zien hoe onze anatomie werkt in alledaagse situaties.
  • Multimediadisplays helpen bij het uitleggen van veel voorkomende gezondheidsthema’s en kwalen.
  • Een interactieve "Anatomische spiegel" neemt de lichaamsbewegingen van de bezoeker over en toont de kijker zijn spiegelbeeld als 3D plastinaat op een groot projectiescherm. De spiegel maakt de lagen van de onderliggende anatomie zichtbaar en laat de figuur bewegen met de lichaamshouding van de bezoeker.
  • De plastinaten zijn beschikbaar dankzij het donatieprogramma van het Institute for Plastination. Meer dan 20.000 donoren hebben na hun dood hun lichaam nagelaten aan het Institute for Plastination van dr. von Hagens in Heidelberg, Duitsland.
 

 Van 3 mei 2024 t.e.m. 9 maart 2025 dagelijks open van 10.00 uur tot 18.00 uur.
                Kassaprijs volwassene: € 19
                Kassaprijs senior 65+: € 17
                Kassaprijs kind 6-12 jaar: € 15
                -6 jaar = gratis toegang

Adres:
Site Oud Sint-Jan
Mariastraat 38 (parking via Zonnekemeers)
8000 Brugge
www.bodyworlds.be

 
 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten