Streekinfo

 Fietsverhuur

Wilt u tijdens uw vakantie lekker een stuk fietsen en heeft u geen plaats om een fiets mee te nemen? Via bikestore Breskens kunt u deze gemakkelijk en veilig online huren via https://www.bikestorebreskens.nl/verhuur/, liever ter plaatsen kijken de bikestore Breskens zit 30 meter van ons vandaan!


Forellenvisvijvers "De Henricushoeve"

 

600_reclame_foto_small.jpgDe Henricushoeve ligt verscholen achter het natuurgebied De Henricuspolder in het zeer rustige buitengebied van Oostburg. Er zijn vier mooie visvijvers waarin u in alle rust individueel of in groepsverband kunt komen vissen op zalmforellen van gemiddeld 500 gram tot 3 kilo. Naast de gebruikelijke visplekken is er ook een speciaal aangelegde vlonder beschikbaar voor minder valide mensen.
In onze ontvangstruimte, die de gehele dag is geopend, kunt u een drankje en een kleine versnapering nuttigen. Op het terrein zijn toiletten aanwezig, evenals een minder valide toilet. Friet en broodjes kunnen 's ochtends besteld worden en worden geleverd door de plaatselijke horeca.

Vissers die geen vismateriaal ter ... meer informatie


Brouwerij "De Halve Maan"

 

600_36lr.jpgDe eeuwenoude traditie van deze Brugse brouwerij is vastgelegd in een uniek museum. Dagelijks zijn er rondleidingen door zowel de moderne brouwerij als het museum.

Brouwerij De Halve Maan is de enige nog actieve brouwerij in het Brugse stadscentrum. 

Onze gidsen vertellen u over onze passie voor het brouwen van bier tijdens een rondleiding in de moderne brouwzaal en het authentieke museum. Tijdens de rondleiding kunt u genieten van een schitterend panoramisch zicht over Brugge.

Dit alles duurt ongeveer 45 minuten en aansluitend krijgt u een Brugse Zot blond aangeboden.

meer informatie


Het Arsenaal

 

600_arsenaal_4173.jpg

Sta oog in oog met een echte haai, beleef spannende piratenattracties en speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af. Kruip in de huid van een echte piraat en ervaar in Het Arsenaal wat een piraat allemaal moet trotseren! Als volleerde piraten kom je tevoorschijn uit de spectaculaire piratenwereld! Neem ook een kijkje in de onderwaterwereld. Hier kun je zelfs de haaien en roggen aaien. En er zijn regelmatig rondleidingen en voederdemonstraties!

Nieuw de Piratenshow! Dagelijks vindt er in Het Arsenaal een piratenshow plaats. De piraten van Het Arsenaal hebben een groot probleem en zoeken hulp. Jouw hulp! Zij testen je piratenvaardigheden én je moed! Leer jij de piratentrucjes? Dan kun jij op pad in het Arsenaal als piraat! Ervaar het zelf.

Durf jij het aan? Kom dan nu .... meer informatie


Speelcircus Bambini

 

600_touwbrug_bambini.jpgSpeelcircus Bambini is een geheel gethematiseerde indoorspeeltuin waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven! Wat Speelcircus Bambini zo uniek maakt, is dat de kleine en grote kinderen in gescheiden speelpistes kunnen spelen. De kleintjes kunnen zich uitleven met reuzen-lego, hobbeldieren en niet te vergeten klauteren in de speelstructuur met ballenbak en glijbaan.

Voor de grotere kinderen is er een zeven meter hoog klim- en klauterparcours in de grote piste aangelegd, met vijf verschillende glijbanen, een luchtkussen en de mega-ballenbak met ballenkanon. Daarnaast zijn er trampolines, een rodelbaan en het fietsparcours. En wanneer de kinderen even genoeg hebben van het spelen, kunnen zij rustig neerploffen in de 'Bios Bini'. Hier worden de leukste kinderfilms getoond.

Nieuw in Speelcircus Bambini is de Minidisco! Hier kunnen kinderen, en ouders, lekker swingen en springen op de leukste kinderliedjes. Wie kan er het mooiste, gekste of leukste dansen? Laat je danskunsten zien in de Minidisco!

meer informatie


Canada Poland War Museum + Tuinen van Adegem

 

600_gecombineerd.jpgDe Tweede wereldoorlog zoals die in Blaanderen beleefd werd. De vele realistische taferelen laten u de mobilisatie, bezetting en bevrijding opnieuw meemaken. een indrukwekkend panorama stelt de slag om het leopoldkanaal voor. Dit bijzondere museum is uniek in Europa.

Franse, Engelse, Japanse-Exoten tuinen.
Een romantische Franse tuin met duizenden rozen, een Engelse landschapstuin met vijvers en watervallen en een Japanse tuin met een pracht aan rotsblokken, die de levensweg van de mens symboliseren. Exotentuin met Menhirs en een druïdecirkel met magische kracht.

meer informatie


Boudewijn Seaparks

 

600_bsp-foto-dba_bsp-klein.jpgGeniet van de magische dolfijnenshow “Dolphin Bay Adventure”! De dolfijnen brengen adembenemende sprongen in een prachtig decor. De zeeleeuwen brengen dit jaar een volledig nieuwe show. ‘Superheld’ Robby de Zeeleeuw neemt het op tegen enkele boeven! Ontdek ook de prachtige zeehondenlagune, midden in een groen park.  

Boudewijn Seapark biedt niet alleen shows, maar heeft ook 20 attracties buiten en 12 overdekte attracties in Bobo’s Indoor. Deze zomer opent de nieuwe attractie Bobo’s AquaSplash, een superleuk waterpark van maar liefst 1.100 m². Plezier gegarandeerd voor de hele familie! meer informatie


de Boerenhoeve

 

600_schutter.gifOp onze boerderij verzorgen we binnen en buiten een uniek concept van sportieve en ludieke activiteiten. Bedrijven, verenigingen, vrienden, familie en scholen kunnen bij ons terecht voor hun uitje, teambuilding, feest of sportdag. De activiteiten vinden plaats op het erf, op het veld en in de oude schuur.

Door op één locatie te werken zijn we heel  flexibel in onze werkwijze. Op de dag zelf kunt u eventueel nog wisselen van activiteit. Voor alle buitenactiviteiten geldt dat er bij slecht weer een vervangprogramma binnen wordt  aangeboden.

Bij Boerenhoeve Nieuwvliet kunt u vanaf maart tot en met december terecht met groepen van 10 tot 200 deelnemers.  Ook organiseren wij wandel- en fietstochten in de nabije omgeving of activiteiten op het strand. Verblijft u met uw groep in een hotel of restaurant en wenst u activiteiten op locatie dan is dat zeker mogelijk.

Alle activiteiten vinden plaats onder verantwoordelijkheid van instructeurs. Er dient vooraf gereserveerd te worden. 

Voor individuele deelname organiseren we de zogenaamde ...

meer informatie


 

Waterland Neeltje Jans

 

Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven, en alles van de Deltawerken zien! Een dag vol belevenissen... Met het dynamische ritme van het getij... Gelegen op een toplocatie midden in zee... Omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur... Stormachtige attracties… Verbazingwekkende exposities… WaterLand Neeltje Jans… 


 

 

Breskens De Afslag

De Afslag is gelegen op circa 1 km buiten Breskens, aan de voet van de duinen in de schoot van twee campings (Schoneveld en Zeebad), geheel vrijstaand en met ruime eigen parking.(ca. 100 auto’s) Alles in gezellige sfeervolle boerderijstijl. 

Met circa 100 zitplaatsen is "De Afslag" de ideale plaats voor: familie-, personeels-, verjaardag-, kinder- en communiefeesten en schoolreisjes. 

Alles is toegankelijk voor rolstoelers en mindervaliden,er is een speciale toiletruimte en baby-verschoonruimte aanwezig. 
* Restaurant
* Binnenspeeltuin
* Buitenspeeltuinen
* Midgetgolf
* Groot terras
* LGB treinentuin
* geregeld is er een schminckster c.q. ballonnenmaakster aanwezig
www.deafslag.nl


Breskens Visserijmuseum

Het visserijmuseum van Breskens vindt U boven de vismijn bij de vissershaven. Zoals de naam al zegt vindt U er allerlei informatie over en rond het visserijgebeuren. Zo zijn er videofilms over de visserij te zien, een mooie verzameling schilderijen met haven- en zeegezichten, een unieke collectie fossielen, gebruiksvoorwerpen uit de visserij, scheepsmodellen van vissersboten en een maquette van de breskense haven.


Groede het museumstraatje

Het museumstraatje van "de Groe" is leuk, interessant en lekker. In het museumstraatje vindt U van alles wat. Er is een merklappencollectie te bezichtigen, historische winkeltjes, werkplaatsen, historische bakkerij, een grutterswinkel een kapsalon.
Ook kunt U er streekgerechten nuttigen in de bijzondere sfeer van huiskamercafé "de Natte Pij" of overnachten in een historische herberg.


Nieuwvliet Pierewiet

Speelboerderij "de Pierewiet" is een boerderij omgebouwd voor kinderen. In een boerenschuur staan allerlei technische apparaten waarmee de kinderen leuke dingen kunnen maken van plexiglas, hout metaal of piepschuim. Aan de verftafel kunnen de kinderen hun eigen bloempotje of tegeltje schilderen wat ze later mee naar huis kunnen nemen.
In de boomgaard achter de schuur is een speeltuin. De kinderen kunnen er skelteren, klimmen glijden en spelen op een echt schip. Ook kan men er iets lekkers eten op het overdekte terras, de schuurzolder of de picknickplaatsen in de speeltuin.


Struisvogelboerderij "De Monnikenwerve" Aardenburg

Struisvogelboerderij Monnikenwerve bestaat nu ruim negen jaar. In die korte periode is er op de boerderij veel veranderd. 
Aanvankelijk, in 1997, waren er alleen struisvogels, van een bezoekerscentrum was toen nog geen sprake. Er moest ook nog veel geleerd worden. In Nederland en België was er nog lang niet alle kennis over deze intrigerende dieren. 


Vlissingen Reptielen- Zoo Iguana

In "reptielen- zoo Iguana" in vlissingen leven zo’n 600 reptielen, amfibieën en insecten van over de hele wereld. Men vindt er een grote diversiteit van dieren. Van de zeer giftige Sahara- schorpioen van 3 cm. tot de Tijgerphyton langer dan 5 m. Ook leven er in Iguana kikkers, padden, salamanders, hagedissen, slangen, land- en waterschildpadden, krokodilachtige, wandelende- takken en -bladeren, Vogelspinnen schorpioenen en nog veel meer.
Ook hebben ze een babykamer waar de eieren uitgebroed worden en waar het publiek de jongen dieren bewonderen kan. Een bezoek aan Iguana is een ware belevenis.


België/ Knokke- Heist natuurreservaat

Natuurreservaat "het zwin" was in de middeleeuwen de poort van Europa. Nu is het een uniek natuurreservaat het belangrijkste slikken- en schorrengebied van België. Voor heel wat vogelsoorten is het Zwin een broedplaats bij uitstek. Aan trek- en wintervogels biedt het Zwin een welkome kans om uit te rustenen te overwinteren. Door de invloed van het zoute water is ook de flora hier heel bijzonder. In het vogelpark kan je een groot aantal inheemse vogels van dichtbij leren kennen. Ook broeden hier elk jaar verschillende koppels ooievaars.


België/ Zeebrugge maritiem themapark

Bij "seafront"in Zeebrugge kunt U kennismaken met de zee in al haar facetten. Hier is van alles te zien en te leren over de kust en de visserij. Ook kunt U een kijkje nemen in de 90 m. lange Russische onderzeeër Foxtrot of aan boord van het lichtschip de Westhinder.


 

Om iets grotere trips te ondernemen ligt Breskens natuurlijk ideaal.

Brussel Reisduur met de auto ca. 1½ uur
Amsterdam Reisduur met de auto ca. 2½ uur
Londen Reisduur met de auto en boot ca. 4 uur
Parijs Reisduur met de auto ca. 4½ uur

 

Door verder gebruik te maken van onze site accepteert u cookies van ons en derden partijen. Dit zodat we u een zo prettig mogelijke gebruikers ervaring kunnen bieden, wij annonieme statistieken van gebruik van onze website kunnen verzamelen en zodat u pagina's kunt delen op social media.