Verhuurcentrum Breskens

zaterdag 6 januari 2024, 20:30 uur - Bal van de plakkers 2024

In de omgeving
-
 

DE STRANDLEEUWEN EN DE PLAKKERS PRESENTEREN MET TROTS

HEIST KLINKT EN DRINKT op het "BAL VAN DE PLAKKERS", ZATERDAG 6 JANUARI 2024

Het carnavalseizoen is op gang geschoten en de voorbereidingen zijn lopende. Na nieuwjaar stijgt de carnavalkoorts in Heist en ook de PLAKKERS zijn opnieuw van de partij met het eerste carnavalbal van het nieuwe jaar. Allen welkom op het BAL VAN DE PLAKKERS, zaterdag 6 januari, in Zaal Ravelingen te Knokke-Heist. Dit jaar wordt het bal extra feestelijk want we nodigen alle Kneistenaars uit om samen met ons te klinken: HEIST KLINKT EN DRINKT op 2024 !! Den eersten is van de Plakkers !

Carnavaleske muzikale ondersteuning door niemand minder dan DJ D DOUBLE D, gekend van de carnavalstent 't Volkshuis, de Apres-Ski Fuif en het Megacarnavalbal, en DJ ZIGGY, gekend van CV De Tjoeptjes en de kantine van KFC Heist! Verwacht je aan een stevig feestje, want we voelen aan ons theewater dat Carnaval in Heist op ontploffen staat ! Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij de plakkers, Den Oosthoek, Café De Meerpaal en Tussen Land en Zee voor slechts 5 euro. Aan de deur betaal je 7 euro. Het belooft een gezellige avond te worden, en misschien verrassen de Visschers ons wel met een blitsbezoek !

In 1928 speelden de Plakkers en de Vissers voor het eerst een gemaskerde voetbalmatch op dinsdagnamiddag van carnaval. In de rangen van FC Heist ontstonden twee supportersverenigingen: De Zeemeermin met vooral aanhang bij de vissers en De Strandleeuwen, geliefd bij bouwvakkers, in het bijzonder stukadoors (plakkers). Op dinsdag 13 februari 2024 om 15 uur is er in de Hel Van De Taeye opnieuw traditiegetrouw de verklede voetbalderby tussen de Plakkers en de Visschers die er zich met getrokken messen bekampen. Dit sportief gebeuren krijgt opnieuw een extra ludieke dimensie dankzij scHeistrechter Zoëlle (alias Yves Merlevede) die in flashy roze outfit er een slap handje van weg heeft om de match in chaotische banen te leiden. Deze wedstrijd wordt naar aloude traditie niet zozeer gekenmerkt door hoogstaand technisch voetbal maar eerder door theatrale schwalbes waarbij de medische assistenten voortdurend moeten uitrukken om de geveinsde kwetsuren van de spelers te verdoven met sterk water.  De tactieken worden gesmeed, de boobytraps klaargestoomd,... Verwacht u aan een topmatch ! Reeds sinds 1928 spelen de Vissers tegen de Plakkers op carnavaldinsdag, we stomen dus richting 100 jaar Vissers versus Plakkers !

Ook het Bal van de Zeemeermin (voor het eerst in 1929) stamt uit de gelijknamige supportersclub. Na de Tweede Wereldoorlog was Hotel de Bruges de pleisterplaats voor het bal tot in 1950. Daarna vond het bal achtereenvervolgend plaats in een tent op het Canadezenplein (nu De Bolle), de zaal van Ciné Moderne, Old Brussels en de oude en nieuwe Ravelingen. Noteer daarom zeker ook carnavalsmaandag in jullie agenda !

 
Flyer bal van de plakkers 2024