Site Oud Sint-Jan presenteert de must-see expo: BO

600_banner_expo_bodyworlds.jpgMis deze spannende nieuwe tentoonstelling niet
die de veelzijdigheid van het menselijk lichaam viert


BODY WORLDS VITAL is t.e.m. 5 november 2023 dagelijks te zien in de 19 de-eeuwse zalen van het voormalige stadsziekenhuis op site Oud Sint-Jan. Deze nieuwe tentoonstelling van BODY WORLDS toont een unieke collectie geplastineerde, echte menselijke lichamen. De expo wil een breed publiek informeren over de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Van de functies en ontwikkeling van het lichaam tot de invloed van ziektes en bepaalde levensstijlen. Tegelijkertijd belicht BODY WORLDS VITAL ook de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam.

BODY WORLDS VITAL maakt deel uit van de collectie BODY WORLDS tentoonstellingen, de populairste rondreizende tentoonstellingen ter wereld. Wereldwijd hebben de baanbrekende anatomische tentoonstellingen meer dan 53 miljoen bezoekers in 150 steden gefascineerd. Ze worden erkend als een geweldige kans om anatomie en gezondheid te begrijpen en meer waardering te krijgen voor wat het betekent om mens te zijn.

Bezoekers kunnen een uitgebreide collectie menselijke lichamen bewonderen die bewaard zijn gebleven door plastinatie, een baanbrekend conservatieproces uitgevonden door wetenschapper en anatoom dr. Gunther von Hagens. De tentoonstelling werd samengesteld door dr. Angelina Whalley, medebedenker en conceptueel ontwerper van BODY WORLDS. Het zal bezoekers van alle leeftijden - ook iedereen die de tentoonstelling al eerder heeft gezien - een nieuwe en fascinerende kijk op het menselijk lichaam bieden die je in geen enkel biologieboek vindt.

Hoogtepunten van BODY WORLDS VITAL:

  • Een gevarieerde collectie plastinaten, waaronder volledige lichamen, afzonderlijke organen, orgaanconfiguraties, transparante doorsnedes, bloedvatconfiguraties en verschillende groeistadia.
  • Educatieve displays zullen leerlingen van alle leeftijden kunnen boeien.
  • Plastinaten van volledige lichamen in natuurlijke houdingen, zoals sporten en de liefde bedrijven, om bezoekers te laten zien hoe onze anatomie werkt in alledaagse situaties.
  • Multimediadisplays helpen bij het uitleggen van veel voorkomende gezondheidsthema’s en kwalen.
  • Een interactieve "Anatomische spiegel" neemt de lichaamsbewegingen van de bezoeker over en toont de kijker zijn spiegelbeeld als 3D plastinaat op een groot projectiescherm. De spiegel maakt de lagen van de onderliggende anatomie zichtbaar en laat de figuur bewegen met de lichaamshouding van de bezoeker.
  • De plastinaten zijn beschikbaar dankzij het donatieprogramma van het Institute for Plastination. Meer dan 20.000 donoren hebben na hun dood hun lichaam nagelaten aan het Institute for Plastination van dr. von Hagens in Heidelberg, Duitsland.

 

Info:
www.bodyworlds.be
                Dagelijks open van 10.00 uur tot 18.00 uur
                Kassaprijs volwassene: € 18,50
                Kassaprijs senior 65+: € 16,50
                Kassaprijs kind 6-12 jaar: € 14,50
                -6 jaar = gratis toegang

Adres:
Site Oud Sint-Jan
Mariastraat 38 (parking via Zonnekemeers)
8000 Brugge

Door verder gebruik te maken van onze site accepteert u cookies van ons en derden partijen. Dit zodat we u een zo prettig mogelijke gebruikers ervaring kunnen bieden, wij annonieme statistieken van gebruik van onze website kunnen verzamelen en zodat u pagina's kunt delen op social media.