COVID-19

Fur deutsch sehen unter.

 

Beste Gast,

Nederland heeft de regelgeving inzake grensverkeer aangepast (10.06.2021). Nederland heeft de reisadviezen aangepast.

 

Voor Reizigers uit Duitsland zijn er geen inreisbeperkingen meer.

Voor reizigers uit België zijn de volgende regels van kracht, hier hebben wij geen invloed op.

 

Voor de actuele situatie in onze gemeente kunt u op de volgende website van onze overheid kijken:

https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM1714/positief-geteste-mensen

Voor reizigers uit België gelden officieel de volgende regels.

 • U moet niet in quarantaine, maar dit is een advies.
 • In Nederland is er geen verschil tussen wel of niet gevaccineerd zijn.
 • Officieel wordt er door het gelijktrekken van de regels tussen vervoermiddelen (vliegtuig, schip, trein en nu ook auto) een negatieve PCR*-test gevraagd.
  • Uitgezonderd grensverkeer (studie, werk, familie)
  • Een verblijf korter dan 12u.
  • Als men kan aantonen dat men uit een gebied komt waar de virale druk lager is dan waar men naar toe gaat. (in dit geval dient u bij een controle die er NIET zijn gelijk bezwaar aan te tekenen)

*BELANGRIJK INZAKE DE NEGATIEVE PCR-TEST

Deze regel is ingevoerd, omdat te veel internationale reizigers per vliegtuig en trein via wegverkeer de testplicht om Europa binnen te komen probeerde te vermeiden. Momenteel zijn er te veel mogelijkheden om de testplicht te omzeilen dat deze niet te handhaven is.

 • Wij zijn een grensstreek, zodra u even België binnen gaat, wordt de teller gereset.
 • Er is normaal gesproken geen controle, maar als u bij een eventuele controle zegt dat u op doorreis bent, kunt u doorrijden.
 • Er is door de grote hoeveelheid grensverkeer geen controle in onze streek.
 • WIJ ZULLEN U NOOIT OM EEN NEGATIEF TESTBEWIJS VRAGEN.

Praktisch houdt het in dat u zonder grote problemen kunt komen genieten van uw vakantie in Breskens. Het bovenstaande is ook geen reden tot kosteloos annuleren, maar onze Corona-Coulanceregeling voor inreizende gasten waar officieel inreisbeperkingen mee gemoeid zijn blijft van kracht!

 

Corona-Coulanceregeling (alleen als er inreisbeperkingen zijn)

De gasten boeken via ons een verblijf, geen vakantie of faciliteiten. Wat zijn de rechten en plichten van een woningeigenaar en wat zijn de rechten en plichten van een gast. Wij hebben ALLEEN te maken met de Nederlandse recht en niet met het Duitse of Belgische recht.

Omdat wij snappen dat de situatie niet ideaal is hebben wij als bemiddelaar tussen de woningeigenaar en gast met de woningeigenaren een Coulance-regeling opgesteld voor onze inreizende gasten, dit houdt in:

 • Mocht een gast, tot maximaal 14 dagen voor aankomst, annuleren dan krijgt de gast maximaal 50% van de huurprijs terug en de woningeigenaar maximaal 50% van de huur ontvangt. Bij annulering van een omgeboekte reservering zijn de data van de oorspronkelijke boeking leidend en wordt minimaal 50% van het originele bedrag in rekening gebracht.
 • Men kan tot 14 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere periode in 2021, de eventuele meerkosten worden wel in rekening gebracht en de oorspronkelijke betalingstermijnen blijven leidend.

Juridisch gezien heeft de eigenaar volledig recht op het huurbedrag afgesproken in de standaard-annuleringsvoorwaarden! De gast kan echter wel de annulering verhalen op zijn/haar reis-en-annuleringsverzekering.

Wij hopen u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben, mocht is vragen hebben dan horen wij dit graag via onze email info@breskens.nl.

Wij volgen nauwgezet de informatie van het RIVM en de veiligheidsregio zeeland VRZ. Wij raden u, als gast van een vakantiewoning, ook aan de pagina’s van het RIVM en de VRZ te raadplegen. U kunt deze bereiken via deze link: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus en https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus

 

Vriendelijke groet en blijf gezond,

 

Familie Keijmel

 

Verhuurcentrum Breskens

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieber Gast,


Die Niederlande haben die Grenzverkehrsordnung aktualisiert (10.06.2021). Die Niederlande haben die Reisehinweise angepasst.

Für Reisende aus Deutschland gelten keine Einreisebeschränkungen mehr. Unsere Corona-Coulan-Regelung gilt nur, wenn es Einfahrtsbeschränkungen gibt.

 

Herzliche Grüße und bleiben Sie gesund,

Familie Keijmel

Vermietungszentrum Breskens

Door verder gebruik te maken van onze site accepteert u cookies van ons en derden partijen. Dit zodat we u een zo prettig mogelijke gebruikers ervaring kunnen bieden, wij annonieme statistieken van gebruik van onze website kunnen verzamelen en zodat u pagina's kunt delen op social media.